Referenties

Dit zijn maar enkele van de vele tientallen commentaren die we ontvingen van cursisten. Je vindt ze onverkort, soms met een spelfout en hier en daar met een puntje van kritiek. We geven ze anoniem door. Niet elke cursist stuurt een commentaar.
Als je op de groene knop onderaan deze tekst klikt lees je nog méér referenties.
Ze geven jou een idee van hoe het er bij ons aan toe gaat en hoe de deelnemers zich voelen.

Dag Ben,

De basiscursus lichaamsmassage is heerlijk … samen naakt zijn werkt bevrijdend, iedereen gelijk.

De instructies zijn duidelijk, de praktijk is uitermate rustgevend en weldoend.

Voor alle duidelijkheid, niet erotisch. Dat is een andere cursus …

Wanneer Ben aan het eind een vrijwilliger kiest voor een demo intieme massage gaan meerdere kroonjuwelen de lucht in.

Die cursus wil ik in de toekomst ook wel eens volgen, en uiteraard ook de oefensessie nà deze basiscursus.

Ik heb echt genoten van deze namiddag, en kan het menigeen uitermate aanraden om eraan deel te nemen.

Weg alle gêne, weg alle angst, weg alle vooroordelen. In één waard : zalig.

Herdoen. Dat staat vast. Wanneer, Ben ?

Zeker tot de volgende,

J. uit K.

Beste Ben,

Ik ben erg tevreden dat ik mocht deelnemen aan deze unieke cursus die heel veel fantasieën met zich mee draagt.

Ik weet niet wat ik kon verwachten dus was alles nieuw voor mij maar wel interessant.

Ik heb de lessen met een tevreden gevoel kunnen volgen en steeds van partner kunnen wisselen dat was wel prettig zo kon je meerdere lichamen masseren.

ik ben bi maar kon erg ook genieten van de erectie om en naast je heen.

De meeste cursisten waren spontaan en vriendelijk dat gaf ook een chick apart.

een tip voor de cursisten die herhaling lessen volgen zou het raadzaam zijn dat zij de instructie van de leraar volgen en niet hun eigenweg massage geven want voor een leerling is het voelen van de handelingen die de leraar op dat moment uitlegt net zo belangrijk om het daarna ook te kunnen uitoefenen.

Ben bedankt en zal mij spoedig inschrijven voor prof.massage cursus

inmiddels heb ik mijn vrouw al twee keer kunnen masseren

Vriendelijke groeten

P. uit A. (Nederland)

He Ben

Ik wil je laten weten dat ik een zeer leerrijke namiddag gehad heb.
De basiscursus “naakt leren masseren” is heel interessant!
Dank hiervoor.

P. uit B.
Dag Ben en Tariq, ten eerste bedankt voor de fijne cursus massage voor beginners, ik wist echt niet wat me te wachten stond maar ben 100% tevreden huiswaarts gekeerd, de cursus was héél goed gegeven, héél professioneel, met veel randinfo op een fijne manier met hier en daar een kwinkslag. Echt waar deze cursus heeft mij aangenaam verrast. Eén ding vond ik spijtig, allen direct na de cursus naar huis , dus geen gelegenheid om nog wat na te praten en kennis te maken met andere cursisten. Omwille van deze positieve ervaring zou ik mij willen inschrijven voor gevorderden A B en C voor zaterdag 5 mei. Als ik dan kan starten als gemasseerde of in uw termen de massé, ga ik niets missen, maar ik ga mijn uiterste best doen om op tijd te zijn. Eveneens wil ik mij inschrijven voor naaktzwemmen van 18.00 uur tot 22.00. Gelieve mij de verschuldigde bedragen door te sturen. Alvast tot snel. Met vriendelijke groeten,

D. uit L.
Hallo Ben,
Bij deze nog bedankt voor de hele aangename leerzame zaterdag middag in het meditatiecentrum. Ik heb er zeer van genoten!
Het waren wel erg veel handelingen in een paar uurtjes.
Maar goed het is nu wachten tot de zomer voorbij is en ik op herhaling kan komen.

Misschien is het raadzaam de cursus A nog n keertje te doen in september?

Graag aanmelden voor de oefensessie op 4 oktober.

Ik wens je een hele goede vakantie toe. Met mooi weer.
Met vriendelijke groeten,

D. uit O.
Hallo Ben

Het was gisteren weer een goede cursus. Herhaling van eerdere cursussen was fijn want het zakt toch weer n beetje weg. Heb je van de vervolgcursussen ook iets op papier zoals je dat hebt van de basiscursus?
Misschien een tip om de mensen die meerdere cursussen volgen op een dag te laten wisselen van massagepartner zodat je al ervaring opdoet met meerdere mannen. Maar misschien is het ook wel fijn om dezelfde te houden op zo een dag. Geen idee was maar n inval.
Dan de cursus 1.4 die Tarik gaf was ook goed zijn Nederlands is dan misschien niet zo goed maar hij nam de tijd om bij je aan tafel te komen en door het voor en nadoen snapte ik het ook wel. Ook wel fijn dat die 2de man meehielp met uitleggen/voordoen want de groep was anders te groot voor Tarik alleen denk ik.
Vond de technieken van die les ook moeilijker om te snappen dan die in de eerste lessen. En zal die dan ook vaker moeten volgen om het echt onder de knie te krijgen.

Kortom fijne massage cursusdag waarin ik weer dingen heb geleerd. Ben benieuwd naar de nieuwe locatie en de massage weekenden .

met vriendelijke Groet

L. uit N.
Hallo Ben,
Met de ervaring nog vers in mijn lijf reageer ik maar gelijk.
Het was een fijne cursus vanmorgen en ik ben blij dat ik de schroom heb overwonnen om mij zo bloot te geven, een hele ervaring voor mij anders dan in een sauna.
Ik was altijd bang dat de lijfelijkheid mijn natuurlijke driften naar boven zou brengen maar dat is niet gebeurt althans niet vanmorgen.
Thuis in de rust gekomen en lekker in het zonnetje op mijn balkon prikkelde mijn huid nog zo dat ik bij aanrakingen de natuurlijke driften wel op kwamen.
Ik ben blij dat ik nu de grond beginselen van het masseren onder deskundige leiding heb aangeleerd.

De lange rit naar Antwerpen is geen verspilde tijd geweest, ik weet nu wat ik kan doen om een ander te plezieren en er zelf ook plezier aan te beleven op een verantwoorde manier.
Ga er zeker over denken om je nogmaals te bezoeken en dan misschien herhalen en de vervolgcursus in 1 dag.
In ieder geval nogmaals bedankt voor het mij geleerde,
Met vriendelijke groet,

M. uit A.
Dag Ben,

Ik kan me alleen maar positief uitlaten over de fijne massagenamiddag die ik heb meegemaakt. Het was een fijne en diverse groep waarmee we gewerkt hebben. Het zich aan elkaar voorstellen en jouw duidelijk geformuleerde uitleg alvorens we startten maakte dat ik me onmiddellijk op mijn gemak voelde en dat er een gemoedelijke sfeer werd gecreëerd. De mooie en gezellige ruimte waarin we werkten zorgt daar natuurlijk ook voor.

Ik kan stellen dat ik van de massage enorm heb genoten maar zeker evenveel van het geven van een massage aan een andere massé. Bij het masseren van een ander ben je heel geconcentreerd aan het werk en is het fijn om ook een ander persoon te laten genieten. De professionele uitleg die je steeds geeft bij iedere nieuwe handeling en de bijsturing tijdens het masseren maken dat je op korte tijd heel wat leert. Ook de reden die je telkens aangeeft waarom we op een bepaalde manier werken maakte deze cursus zéér interessant. Je geeft steeds de nodige feedback. Ook het wisselen tijdens de massage van masseur/massé maakt dat je kan ervaren hoe verschillend een lichaam aanvoelt of hoe verschillend ieder de techniek toepast. Het verwennen van het gelaat is zalig en werkt trouwens zeer ontspannend. Het moet volgens mij deel uitmaken van een totaalmassage.

De vooraf gegeven informatie was heel duidelijk en zorgt ervoor dat er geen misverstanden ontstaan. Je deelde via verschillende mails alle nodige informatie mee zodat de locatie gemakkelijk te vinden is. De meegedeelde regels komen bij niet betuttelend over maar scheppen duidelijkheid over wat van de verschillende cursisten wordt verwacht. De wijze waarop je werkt zorgen voor de nodige privacy voor ons allen.

Je merkt duidelijk Ben dat jij zeer onderlegd bent in wat je doet mede door je reeds jarenlange ervaring. Je begeleid op een kordate weliswaar vriendelijke en professionele manier de cursisten wat mij heel vertrouwen geeft.
Graag had ik dan ook nog een vervolgcursus gevolgd onder jouw begeleiding want ik weet zeker dat ik dan ook de juiste technieken op een professionele wijze zal aangeleerd krijgen.

MVG,

W.uit G
Graag geef ik feedback op de massage cursus van afgelopen woensdagmiddag.
Voor mij in ieder geval een geheel nieuwe ervaring en daardoor ook spannend.
Uiteraard heb ik me in het verleden wel eens laten masseren (zowel gewoon als ontspanning maar ook wel met happy end).
Hoe ik precies bij je terecht gekomen ben weet ik niet meer, maar het verhaal op de website sprak me wel aan.
De inschrijving vooraf en de wijze van melden ( voornaam/plaats/leeftijd) kwam voor mij vreemd over dus heb me wel gekke dingen in het hoofd gehaald.
Maar goed, uiteindelijk toch een datum geprikt en ingeschreven, dit onder het moto van: alles moet je een keer in je leven hebben meegemaakt!
De informatie vooraf was veel en kwam voor mij in het begin betuttelend over, zeker die dingen die voor mij vanzelfsprekend zijn, zoals hygiëne, korte nagels etc. Advies qua voeding was goed, en heb ik ook toegepast wat me zeer prettig is ervaren,
Gedurende de cursus werd steeds weer duidelijk dat de zaken gemeld in je intro brief niet voor niets waren.
Ik waardeerde je uiterste inspanning voor hygiëne en zorg dan ook zeer tijdens de cursus.
De introductie van je training was krachtig, duidelijk en af en te streng. De reden waarom werd tijdens de middag duidelijk.
Begrijp me niet verkeerd, het was een echte massage training en we willen echt iets leren, niet een freubel massage die je gebruikt bij het begin van een gezellig avondje.
Ik ben begonnen als massé.
ik ben een man die graag alles onder controle willen houden dus heb ik jouw instructies aan de masseurs gevolgd. Instructies waren straight en duidelijk, soms zelfs streng maar dat geeft wel duidelijkheid. Hieruit bleek mij weer dat je echt heel serieus bezig bent met de cursussen. Gaf mij een vertrouwd gevoel.
Het puncteren voelde goed, en de hele tijd volledig naakt te zijn voelde volkomen normaal aan.
Ook het in-oliën van bilnaad, liezen etc. was geen enkel probleem.
het masseren van mijn hoofd was leuk maar had niet het gevoel dat het extra ontspanning gaf.
Ik had lichamelijk een erg ontspannen gevoel gedurende de rest van die dag, en overigens nu nog steeds een lichamelijk ontspannen gevoel.
Ik ben zeer content met deze cursus, ben blij de stap gezet te hebben.
Zeer zeker zal ik een vervolgcursus gaan doen. Wellicht een combi van ’s middags en ’s avonds en daarna blijven slapen in Antwerpen.
Dank voor jouw goede professionele toewijding.
met vriendelijke groet,

B. uit L.
Hier dan een korte reactie.
Voorafgaande info was duidelijk. Ik wist ongeveer wat ik kon verwachten van technieken. De communicatie had iets spannend en mysterieus.
Ontvangst was correct en hartelijk.
Afspraken i.v.m. hygiëne waren duidelijk en gezien het intens lichamelijk contact wel wenselijk.
Het “naakt” zijn was eerder bevrijdend.
De aangeleerde technieken werden duidelijk uitgelegd en voorgedaan. De opbouw was logisch. Er was voldoende gelegenheid om zelf te oefenen.
Deze eerste sessie stimuleert wel om verder te oefenen.
Ook de technieken die bij wijze van illustratie kort werden aangehaald, zou ik in een rustige aangepaste omgeving willen inoefenen en ondergaan.
Dus zoals je ziet een aangename namiddag, die naar meer lonkt.

G. uit N.
Mon très cher Ben,

Désolé pour ma réponse si tardive et merci de m’avoir laissé la possibilité de répondre en français.
En fait, je suis E N C H A N T E d’avoir pu faire ce stage et suis impatient de participer aiu suivant. J’ai toujours adoré me faire masser (même si c’est parfois uniquement pour raisons médicales) et souhaitais pouvoir partager ce bien-être avec mes proches. Au cours du stage, j’ai vraiment appris beaucoup de nouvelles choses.

Pour répondre à tes questions:

Je suis bien rentré chez moi, merci beaucoup. Mais près de Malines, bloqué pendant près d’une heure à cause des embouteillages (réfection de l’autoroute). J’étais donc chez moi vers 2 heures. La nuit a ainsi été fort courte, mais le sommeil était de très grande qualité.

En fait, oui. J’étais plutôt nerveux et angoissé avant d’arriver et – j’en ris à présent – avais même cru à une sorte de “traquenard”. Ne m’en veux pas, Ben, d’avoir pensé à une chose pareille. Lorsque je parlais de me faire masser nu par des masseurs nus, à certaines de mes connaissances, elles n’ont pas hésité à me mettre en garde contre du sexe échangiste non consenti. Cette impression avait été accentuée par le côté “discret” de la communication.

J’ai rapidement été mis à l’aise par le fait que je n’étais pas le premier arrivé et par la présence de deux autres stagiaires déjà installés, nus, devant la télé (J. et ???).
Je fréquente régulièrement un sauna naturiste mixte à Dilbeek et n’ai aucun problème particulier à me retrouver sans vêtements parmi d’autres personnes inconnues. Les propos échangés pour faire connaissance ont eu vite raison de mes réticences.

La session de massage s’est fort bien déroulée. J’ai parfaitement compris toutes les instructions, même si je ne communique pas aussi naturellement en NL qu’en FR. L ‘idée de se faire masser puis de masser d’autres participants à tour de rôle est très appréciée et instructive.
La vidéo m’a énormément intéressé par le côté didactique et pratique. J’étais loin d’imaginer toutes les possibilités offertes par le massage sensuel tantrique et cela me donne envie de poursuivre mes connaissances et leur mise en application.

Le groupe était très sympathique (et aussi agréable à regarder!). Tu es aussi parvenu à dédramatiser l’érection d’un des partenaires avec beaucoup de tact et humour. Et comme tu nous avais déjà prévus dans ton premier message que cela pouvait se produire, nous étions préparés et je n’ai certainement pas été choqué de l’effet produit par mes manipulations. Bien au contraire 😉

Ton accompagnement était très clair et détaillé. A aucun moment, je me suis senti perdu. Tu as beaucoup de patience pour expliquer les différents mouvements à faire et surtout à ne pas faire car un accident est si vite arrivé.

Si tu organises un stage suivant, je serais très intéressé de le suivre (un mercredi soir surtout; le samedi me pose quelquefois des problèmes de calendrier, mais c’est à voir sur le moment même).

J’ai trouvé tous tes messages extrêmement détaillés et utiles. Particulièrement, j’ai remarqué ton insistance sur l’aspect de l’hygiène corporelle (toilette intime du gland et du prépuce, mycoses aux pieds, …). Cela m’a paru utile et essentiel de le rappeler tant pour soi-même que pour les masseurs.

Une suggestion à faire, et là c’est dans ton intérêt, je pense, serait que les participants emmènent avec eux une paire de sandale de plage ou autre pour éviter que ton carrelage se trouve couvert d’huile de massage. En effet, même en frottant les pieds après le massage à l’huile, on ne peut éviter des résidus gras sur la plante des pieds.

Voilà, mon très cher Ben, ce qui me vient à l’esprit pour le moment.
Encore une fois, BRAVO pour l’idée du stage auquel je souhaite longue vie. Le nombre de participants inscrits témoigne bien que ton initiative répond à une demande élevée.

A très bientôt,
H. de B.

Dag Ben, ·
Hier mijn langverwachte commentaar op de basiscursus.

Eerst en vooral een dikke proficiat voor wat betreft de organisatie en ontvangst. Zelden kreeg is vooraf zo’n uitgebreide mails
met al de nodige inlichtingen en instructies. Vooral de richtlijnen betreffende persoonlijke hygiëne vind ik zeer belangrijk.
Men kan er niet genoeg de nadruk op leggen.
Door je vriendelijke ontvangst, gaat men zich gauw relaxed voelen, en ontstaat er snel een binding met
de mede-cursisten. Ik had dan ook absoluut geen enkel probleem met uit de kleren te gaan.
Ook de rustgevende muziek, en zachte verlichting draagt hiertoe bij.
De massage met de warme olie was zalig. Enkel het puncteren van de voetzool vond ik minder. Maar ja, ik heb dan ook zo’n gevoelige voetjes hé! : -) Het masseren tussen de tenen vond ik dan weer wel aangenaam, licht-erotisch.
Kortom, veel lovende commentaar, ook wat betreft de begeleiding zelf. Er wordt duidelijk gecorrigeerd indien nodig,
met een vleugje humor!
Ik ben dan ook zeer gemotiveerd om bij de volgende lessen, nieuwe technieken aan te leren.
Hoe meer ik over massage te weten kom, hoe meer gefascineerd ik raak. Heb me dan ook voorgenomen veel te oefenen.
MVG
G. uit M.

Dag Ben,

Wat heb ik heerlijk genoten van de massage, om te geven en te krijgen. Om naakt te zijn maakte mij niet zenuwachtig, ik was wel ietwat ongerust dat ik plompverloren naakt binnen kom en bekenden zou tegenkomen. Dit zou ook gênant zijn voor de anderen denk ik. Daarom toch maar geen bekenden (bv uit dezelfde gemeente) uitnodigen zonder voorafgaande verwittiging.
Als single heb ik spijtig genoeg niet de gelegenheid om veelvuldig te oefenen, Daarom moogt u mij noteren voor een vervolg sessie.
In ieder geval al hartelijk bedankt en tot ziens.
P. uit H.

Klik hier om meer referenties te downloaden